Universitatea Babeș-Bolyai se aliniază directivelor europene legate de implementarea conceptului de lifelong learning în societatea și economia bazate pe cunoaștere

În A Memorandum on Lifelong Learning (Lisabona 2000), Consiliul European a subliniat importanța conceptului de lifelong learning  pentru tranziția spre societatea și economia bazate pe cunoaștere.

ico_why_7Adoptând aceste directive, programele de la Universitatea Babeș-Bolyai, prin deschiderea accesului la cursuri oferite de universitate la diferite niveluri, organizarea de cursuri noi, workshopuri, traininguri au ca finalitate dezvoltarea personală și/sau profesională.
În acest sens, prin adaptarea ofertei educaționale, dorim să ne asigurăm că abilitățile și competențele dobândite de student/cursant sunt adaptate cererii în continuă schimbare în diferitele profesii sau locuri de muncă. Universitatea Babeș-Bolyai intră în dialog cu comunitatea locală pentru a veni în întâmpinarea nevoilor existente pe piața muncii.
Participarea la cursuri poate fi urmată de înscrierea la examen și posibilitatea de a obține o adeverință care atestă numărul de credite acumulat.